Contact

Informatie

Schaapskooi Schijndel

Martemanshurk 12

5482 WP Schijndel

info@schaapskooischijndel.nl

telefoonnummer: 073 – 54 96 912

 

Openingstijden:

De Schaapskooi is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Auto

Van Eindhoven en Den Bosch komende neemt u de ringweg en volgt deze tot de afslag naar Heeswijk. U gaat naar Heeswijk. Na 3 km. eerste weg rechts, Martemanshurk. Aan het einde van de weg staan de Schaapskooi en het bezoekerscentrum. Komt U van Heeswijk dan is het na de brug over de Zuid-Willemsvaart de eerste straat links.

Openbaar vervoer- bus

Lijn 155 Den Bosch – Sint Oedenrode v.v. Bushalte Steeg. U loopt richting Heeswijk over het fiets/wandelpad. Na 500 m. gaat u rechtsaf en volgt de bordjes Schaapskooi. Lijn 159 Den Bosch – Veghel v.v. Bushalte Wijboscheweg Schoolstraat. U steekt over en loopt de Pastoor van Vroonhovenstraat in. U volgt de bordjes Schaapskooi. Na 500 m. bent u bij de Schaapskooi.

Waar ligt de Schaapkooi? klik hier Voor een reisadvies met auto of bus klik hier

Deze site is vervaardigd in opdracht van de Stichting Oude Inheemse Rassen. Alle rechten hierop berusten dan ook bij de Stichting OIR. De rechten van het gebruikte beeldmatriaal liggen bij de betreffende fotograaf. Voor meer info hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting OIR.

Parkeren

De Schaapskooi beschikt over een ruime parkeergelegenheid voor auto’s, bussen en fietsers. Bezoekers met een handicap mogen het terrein oprijden en afgezet worden voor het bezoekerscentrum.

Een groot deel van het terrein is verhard en is geschikt voor bezoekers met een handicap, in het bijzonder rolstoelgebruikers. Ook de Vlaamse schuur en het bezoekerscentrum met de toiletvoorziening zijn aangepast aan bezoekers met een handicap.

De wandelroute die het gebied invoert is voor een groot deel een zogenaamd laarzenpad en nog niet geschikt voor rolstoelgebruik. Voor deze bezoekers hebben we een alternatieve route. In de zomerse maanden kan men met een rolstoel de weilanden in voor het contact met de schapen. Daarbuiten is de lemige bodem ongeschikt voor betreding.