Contact

FAQ

Zijn honden welkom?

Natuurlijk. Als echte hondenliefhebbers zijn de viervoeters meer dan welkom. Ze mogen van ons ook over het terrein lopen en de wandelingen maken, mits aangelijnd. Ze mogen van ons ook binnen. Buiten is er een mogelijkheid ze aangelijnd even een rustplek te geven.
Bij wandelingen met de herder mogen geen honden meegenomen worden!

Zijn paarden welkom?

Ja zeker. We hebben een speciale aanlegplaats voor paarden gemaakt waaraan ze vastgemaakt kunnen worden. Paarden mogen niet los lopen op ons terrein.

Kost het entree?

Nee. Al onze activiteiten zijn gratis toegankelijk. Wel vragen we u om binnen aan de bar 1,- euro in ons spaarschaapje te doen. U ontvangt dan de wandelroutefolder.

Uiteraard zijn giften of donaties zeer welkom.

Is het geschikt voor kinderen?

Zeer zeker. We streven ernaar de kinderen een idee te geven wat een schapenbedrijf inhoudt. Maar dat betekent dat het geen speeltuin kan zijn. Ze kunnen op het terrein met kruiwagens voor boer of boerin spelen en de dieren die bij de stal staan wat hooi of brokjes geven. In het bezoekerscentrum is er TV, zijn er kleurplaten, dozen met spelletjes enz. Afhankelijk van het seizoen zijn er talrijke doe-activiteiten. Ouders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kinderen tijdens aanwezigheid op ons terrein.

Is het een kinderboerderij?

Nee, niet in de zin zoals u de kinderboerderijen kent. We zijn een schapenbedrijf en natuureducatie centrum met daarbij een uitgebreide horeca. Voor het onderwijs hebben we leskisten. Er zijn, ook al is de kudde met de herder op pad, voldoende dieren te zien, waarmee de kinderen in contact kunnen komen. We hebben een aanbod van kippen, schapen en runderen.

Zijn er kinderfeestjes mogelijk?

Ja. Op woensdagmiddag of vrijdagmiddag. De feestjes hebben een schapen- of natuuractiviteit.

Dit kan altijd in overleg met de medewerkers van de horeca.

Zijn er exposities?

We kunnen wisseltentoonstellingen organiseren van fotografie t/m natuurwerk.

Deze worden tijdig in de pers gecommuniceerd.

Zijn er arrangementen?

Ja,we hebben een meerdere standaard programma’s, afgestemd op de belangstelling, de leeftijd en beschikbare tijd. Zie hiervoor ‘Activiteiten.

Wat is de beste tijd voor een bezoek?

Elk seizoen heeft zijn charme. Voor de jongste bezoekers springt de maand april er uit vanwege de lammetjeszondagen. Zij kunnen dan een lammetje knuffelen en voeren. In mei is het schapen scheren en in oktober is het rondom dierendag een gaan en komen van dieren. Wandelen is het mooist in het voorjaar en najaar. We organiseren regelmatig allerlei activiteiten. Kijk hiervoor onder de optie Informatie en vervolgens in de Agenda.

De late zomer en het najaar staan in het teken van de dektijd van de ooien, de paddenstoelen en alles wat de herfst aan moois laat zien.

Wij zijn alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur.