Contact

Herders

Cor Siegenthaler was jarenlang de herder van de schaapskudde in Schijndel. Wegens ziekte heeft hij zijn levenswerk onlangs op moeten geven en hij is kort daarna (maart 2013) overleden. Cor was de nestor. Hij woonde in het Wijboschbroek en liep 25 jaar in het gebied met schapen. Aanvankelijk zijn eigen kudde van 75 Zwartbles schapen. Hij zette in de jaren negentig de traditie van gescheperde kuddes hier in Schijndel voort.

Gelukkig werd Cor geholpen door Anuschka en Wil Schellekens (zie foto’s). Zij leggen zich momenteel meer toe op de wedstrijdsport en nemen dit jaar deel aan de wereldkampioenschappen in Schotland. Je ziet ze dan ook regelmatig trainen met hun Border Collies op een van onze locaties. Voor meer informatie over Anuschka en Wil zie hun website www.bordercolliesheepdogs.nl

Na het overlijden van Cor Siegenthaler zijn we op zoek gegaan naar herders en momenteel zijn we er in geslaagd om in 10 maanden drie herders op te leiden. Onze huidige herders zijn Kees Cornelissen, Rob Smits. In het Wijboschbroek kunt u hen tegenkomen met onze schaapskudde. Voor meer informatie omtrent demonstraties schapen drijven, teambuilding of op bezoek bij de herder zie arrangementen.

Onze vier Border Collies staan te trappelen van ongeduld om met u en de schapen op stap te gaan.

De Schaapskooi is naarstig op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen met de dierverzorging. Mail info@schaapskooischijndel.nl of bel naar 073 – 54 96 912.