Archeologische Dagen op de Schaapskooi

Door 26 september 2018Geen categorie

De Heemkundekring Schijndel organiseert samen met de andere heemkundekringen in Meierijstad en andere erfgoedorganisaties en met financiële ondersteuning van de gemeente Meierijstad, Stichting Streekfonds Het Groene Woud en bedrijven uit Schijndel op 13 en 14 oktober 2018 op de locatie Schaapskooi, Martemanshurk 12 Schijndel de Archeologie Dagen.

Tijdens deze dagen kunnen belangstellenden kennis maken met wat de archeologie in deze omgeving te bieden heeft. Het is ook de bedoeling de jeugd intensief hierbij te betrekken.
De geplande activiteiten bestaan onder andere uit vuursteen- en botbewerking, vondsten determineren, vuur maken, pottenbakken op een houtvuur, scherven graven, metaaldetectie, re-enactment, historisch koken, tentoonstelling vondsten uit Meierijstad, Romeins pottenbakken, kortom alles wat in het verleden heeft bijgedragen aan het vormen van Meierijstad en Het Groene Woud. Zeer bijzonder is het optreden van Préhistomuseum uit Frémalle (België) met animaties. (Re- enactment)
Verder worden ook andere cultuurhistorische activiteiten georganiseerd waardoor deze dagen voor een breed publiek zeer aantrekkelijk worden Dat zijn: vlechten bijenkorven, vlechten wilgentenen, optreden van de werkgroep Tweede Wereldoorlog, de schaapsherder, het vertonen van films en dia’s, grotschilderen, informatie over bijenhouderij, brood bakken e.d.

De archeologiedagen zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud, scholen, maatschappelijke organisaties, gemeente Meierijstad, de provincie Noord- Brabant, erfgoedorganisaties en andere belangstellenden.

Nicoline

Author Nicoline

More posts by Nicoline