Wolvenpreventie Schaapskooi

Geschreven door 13 december 2020 Geen categorie

Via Duitsland is de wolf ons land binnengekomen en enkele weken geleden heeft de wolf al schapen gedood in Rosmalen en begin december ook in Heeswijk.
Dit is een reden voor de Schaapskooi Schijndel geweest om ook hier wolvenwerende voorzieningen toe te passen. Via Ton Populier, AP Natuuradvies, hebben we vanuit het project Weivosvrij van het Brabantslandschap hiervoor materiaal gekregen dat normaal wordt ingezet tegen vos en das, maar ons is geadviseerd door Ton als Regio-coördinator Wolvenmeldpunt Noord-Brabant. De vrijwilligers van de Schaapskooi met name Mark Philipsen, Anneloes Usleeber, Rob Smits en Kees Cornelissen zijn dagen bezig geweest om op meerdere percelen dag -en nachtweides te maken.

’s Morgens worden de schapen uit de nachtweides gehaald, die nu onder flinke spanning staan om de wolf te weren, en overdag kunnen ze dan in de dagweide lopen. Dit brengt wel extra werk met zich mee maar helaas: we zullen met de wolf moeten leren leven, het is ook een dier en wordt in onze natuur beschermd. Door deze veiligheidsmaatregelen toe te passen hopen we zoveel mogelijk de risico’s voor onze schapen uit te sluiten.

Nicoline

Author Nicoline

More posts by Nicoline