Wandelingen

De Schaapskooi ligt in het Wijbosch Broek, een mooie omgeving om in welk jaargetijde dan ook een wandeling te maken. Het is niet voor niets de parel van Meierijstad. Hieronder vind u enkele wandelingen die u kunt maken. Het staat u ook vrij om zelf te dwalen door de bossen en de landerijen.

Rondje Schaapskooi

Een wandeling van ongeveer een uur en een kwartier rond de landerijen om de Schaapskooi heen. De totale afstand van de wandeling is vijf kilometer. Via de knop kun je het pdf-bestand downloaden en eventueel printen.

Kaart en beschrijving (PDF)

Klein rondje Schaapskooi

Vind je het fijn om een wandeling te maken, maar doe je dat liever iets korter? Dan is het klein rondje Schaapskooi ideaal. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein bij de Schaapskooi, duurt ongeveer een half uur en is 2 kilometer lang. Via de knop kun je het pdf-bestand downloaden en eventueel printen.

Kaart en beschrijving (PDF)

Rondje Wijboschbroek

Wandel vanaf De Schaapskooi het groene Wijboschbroek in. Het Wijboschbroek is een natuurgebied van 150 hectare ten noorden van Schijndel. Het is een zogenoemde natte natuurparel: de leemhoudende, natte en voedselrijke bodem van het bos is uitermate geschikt voor unieke plantengroei. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein bij de Schaapskooi, duurt ongeveer een uur en drie kwartier en is 7 kilometer lang. Via de knop kun je het pdf-bestand downloaden en eventueel printen.

Kaart en beschrijving (PDF)

Rondje Smaldonk

De Smaldonk is het gebied tussen Schijndel en het natuurgebied het Wijboschbroek. Het is een prachtig wandelgebied met paddenpoelen , grienden, heggen en houtwallen. Om de kleine graslanden staan knotwilgen. In de weilanden van Staatsbosbeheer lopen de Lakenvelders. Plantensoorten zoals de Margriet en de Echte Koekoeksbloem komen hier veel voor. Het gebied is rijk aan amfibieën. De wandeling door de Smaldonk is een wandeling van 9 kilometer. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein bij de Schaapskooi. Via de knop kun je het pdf-bestand downloaden en eventueel printen.

Kaart en beschrijving (PDF)Rondje Smaldonk via RouteYou

Rondje Steegse Loop

Deze wandeling gaat langs de Steegse loop die het gebied doorkruist. De Steegse loop is ooit aangelegd om het gebied droger te maken. De wandeling gaat verder langs de Zuid Willemsvaart om daarna weer terug te buigen richting de Schaapskooi. De wandeling begint en eindigt op het parkeerterrein bij de Schaapskooi, duurt ongeveer een uur en is 4 kilometer lang. Via de knop kun je het pdf-bestand downloaden en eventueel printen.

Kaart en beschrijving (PDF)Rondje Smaldonk via RouteYou